Gegants de Manresa
PUBILLA DE MANRESA 50 ANYS
1951 -2001

No hi ha millor manera d'encetar una dedicatòria al Gremi de Sant Lluc que transcriure fidelment la introducció que va fer el Dr. Selga amb motiu de la inauguració- homenatge a Anselm Corrons i Perramon el dia 4 de Febrer del 1994.

" En els encoixinats seients del cafè de l'Hotel de Sant Domènec (i a l'estiu a les cadires del Quiosc Bonfills del Passeig de Pere III), La Tertúlia dels de Sant Lluc, es celebrava tots els dies al vespre-nit, però amb més volum i llargada els dissabtes. Diàleg lliure, temàtica múltiple i variada ( des de els grans reptes filosòfics o històrics fins a la quotidiaditat de cada dia ). Intercanvi de coneixements, diàleg enriquidor i sacsejament cultural tant per la constatació i valoració del fets diaris a nivell mundial fins a la gènesi de propostes a realitzar ben sorprenents i insospitades com pot ésser, per exemple, plantejar la cacera del mussol en alguna nit d'estiu, o bé fer néixer la Missa del Gall a Joncadella i un cop gestada i nascuda traspassar-la al Centre Excursionista de la Comarca del Bages, pel seu manteniment i persistència posterior. Fruit d'aquesta vibració cultural dialogant, amb bon humor, sempre, sorgir un dia un plantejament: "per què tenim uns gegants tan ferms i espectaculars la Ciutat de Manresa, no quedava ELLA (la Geganta), tant simbòlicament com vulgueu, embarassada i oferia a la Ciutat una GEGANTETA?
Una GEGANTETA, esvelta, guapa, elegant i armoniosa en els seu caminar i dansar. I entre somnis, bon humor, i alè creador, en el col·lectiu de Sant Lluc sorgir els projectes i la realitat de la GEGANTETA."

Tornar