mediterrània 2012 - Factoria d'arrel
Fira d'Espectacles d'arrel tradicional


 
A causa de la Covid-19 poden haver canviat
horaris i servei
s
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Isaki Lacuesta posa el punt i final a la 15a Fira Mediterrània

Isaki Lacuesta posa el punt i final a la 15a Fira Mediterrània amb un espectacle multidisciplinar a la Plaça Major Brams i la Banda de l’Escola Municipal de Berga actuaran al teatre Kursaal El cineasta Isaki Lacuesta serà el responsable de … Continue reading →

 

La 15a Fira Mediterrània atrau més d’un miler de professionals a Manresa

La factoria de l’arrel augmenta lleugerament el percentatge de professionals internacionals acreditats respecte al 2011

La Mediterrània promou els contactes entre professionals amb una nova fórmula, els speed datings, que omplen el 100% de les places disponibles

L’activitat registrada a les xarxes socials de la Fira augmenta notablement respecte l’any passat

Manresa, 11 de novembre de 2012.- El context econòmic actual no ha desanimant els professionals de les indústries culturals assistents a la 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Ho demostra el més d’un miler d’acreditats –1.118– d’entre els quals un total de 115 –el 10,23%– són de procedència internacional, amb un augment d’un punt percentual respecte el 2011. De la resta, 874 són catalans, el 78,20% del total d’acreditats, i 129 procedeixen de la resta de l’Estat espanyol, l’11,5%.

El mercat manresà continua la seva aposta per les activitats adreçades als professionals, programant-ne un total de 70 sota la marca Mediterrània Professional Meeting. La bona rebuda d’aquesta iniciativa es pot valorar, per exemple, amb els speed datings –breus trobades entre professionals organitzades per la Fira per afavorir la proximitat–, que durant aquests dies han exhaurit les places disponibles tot generant 90 reunions de 15 minuts de durada cada una. El nombre d’acreditats a les jornades professionals –enguany englobades sota la temàtica de “La comunicació en els projectes culturals” – ha estat de 154. En el marc de la Fira ha nascut també una taula estable de treball entre les principals associacions del sector de les indústries culturals que aquest dissabte han compartit les seves inquietuds i visions sobre el futur.

Totes aquestes activitats s’han desenvolupat en la nova ubicació de la Llotja Professional, situada aquest any al Museu de la Tècnica de Manresa, que ha resultat un emplaçament òptim per a generar contactes i negoci dins del sector. I és que d’un mostreig voluntari i aleatori sobre els professionals acreditats a la Fira en l’edició de l’any 2011 per calibrar el nombre de contractes derivats durant un any, en resulten 1.405 contractes repartits entre la programació exhibida i la gestionada a la Llotja Professional. L’estudi s’ha realitzat a partir dels 693 ens acreditats l’any 2011  exclosos els mitjans de comunicació que no tenen capacitat de contractació– i els 1.405 contractes resultants no suposen una única sessió o funció sinó que en resulta una mitjana de 2,2 sessions per contracte, per la qual cosa se’n deriven 2.428 funcions. Unes xifres que auguren una bona perspectiva per a les contractacions d’aquest 2012.

Espectadors
Pel que fa al públic, les taquilles de la Fira han expedit, fins dissabte a la nit, un total de 13.372 entrades, dels 95 passis d’espectacles de pagament, que representen un 66% de l’aforament disponible. La xifra, un 17,5% inferior al còmput equivalent a l’any anterior, segueix la tendència a la baixa registrada per ADETCA, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, i ASACC, l’Associació de Sales de Concert de Catalunya, que han vist disminuir entre un 20 i un 30% l’assistència d’espectadors des de la recent pujada de l’IVA. Fins dissabte a la nit, s’havien exhaurit totalment 10 de les 95 sessions de pagament programades. Si tenim en compte que el recompte que oferim no suma les entrades que es puguin vendre diumenge, la minoritzacio a Manresa estarà per sota de l'experimentada a la mitjana catalana.

Pel que fa a les incidències, hi ha hagut cancel·lacions en tres espectacles que s’han produït per causes alienes a la organització de la Fira. 

Xarxes socials
La Fira Mediterrània no és aliena a la creixent activitat que viu el sector cultural a les xarxes socials. La web de la Fira –firamediterrania.cat- ha rebut durant el mes de novembre un total de 19.083 visites procedents de 72 països. Així mateix, canals com Facebook -2.420 admiradors- Twitter -905 seguidors- i Myspace -18.540 visites- han augmentat notablement la seva activitat respecte l’any anterior. Durant els dies de la Fira, el hashtag #Fmediterrania ha arribat a les 360.316 impressions i 34 persones han seguit les Jornades Professionals, que s’emetien per primer cop via streaming.

 


La Fira Mediterrània de Manresa inicia la venda el 5 de setembre amb descomptes

Els abonaments i les entrades anticipades es podran adquirir amb preus reduïts 

Les acreditacions per a professionals donen accés a tots els espectacles

La 15a Fira Mediterrània de Manresa comença la venda d’abonaments i l’anticipada d’entrades el proper dimecres 5 de setembre per als primers espectacles del programa 2012. La Fira ofereix preus reduïts per als espectadors que comprin les amb antelació.
Els espectacles en abonament són Niño Josele + Cobla Sant Jordi (amb Paolo Fresu com a convidat), la vertiginosa música klezmer dels polonesos Kroke, i Brams + la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. També surten a la venda l’espectacle inaugural amb la dansa flamenca d’Andrés Marín, Tuétano, la veu excepcional de Noa; els dos concerts de la Sala Stroika (la descoberta del moment amb Esne Beltza i Lenacay), i la màgia circense de la companyia italiana Nando e Maila en la preciosa vela instal·lada al Museu de la Tècnica.
Els canals de venda són:
-          Per internet: www.kursaal.cat + www.stroika.cat (per als dos concerts a l’Stroika)
-          Per telèfon: 93 872 36 36
-          A les taquilles del teatre Kursaal de Manresa
Consulteu els espectacles a la venda a:
http://issuu.com/firamediterraniamanresa/docs/programa2012firamediterraniamanresa


Reserves/reservations d'hotels - Viatges Martí

 

Obertura de convocatòria d’artistes per a la tercera Estepa Mediterrània,
certamen Off de la Fira de Manresa


La proposta musical, en cooperació amb la 15a Fira Mediterrània de Manresa, continua en la línia de reformular el concepte d’arrel mediterrània

Els grups interessats a participar en l’apartat off de la Fira Mediterrània poden fer arribar les seves propostes (a través d’inscripció per formulari)  fins el dilluns 14 de maig al web www.casadelamusica.cat/es/manresa
La Casa de la Música de Manresa, en cooperació amb la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, està preparant la tercera edició de l’ESTEPA MEDITERRÀNIA, l’apartat off del mercat de l’arrel mediterrània, que enguany celebrarà la seva quinzena edició, del 8 a l’11 de novembre de 2012. La proposta es basarà en la programació d’artistes i propostes diverses que puguin contribuir a repensar, redefinir, complementar i fins i tot esquinçar el concepte de l’arrel mediterrània dins l’àmbit musical. L’objectiu és reforçar i enriquir el projecte de la Fira Mediterrània de Manresa amb propostes que habitualment no tenen cabuda en la secció oficial, però que poden aportar elements innovadors i complementaris al discurs propi d’aquest mercat artístic, desenvolupat fins ara.
En aquests moments, la Casa de la Música està treballant en la selecció dels grups que formaran part del cartell de l’off de la Fira. Els organitzadors preparen una nova edició plural i que combini propostes heterogènies que poden ser un èxit de cara al públic i d’altres amb un marge de risc que permeti encabir-hi grups i projectes més complexos. Per això, per fer la tria, la Casa de la Música està fent recerca entre grups del panorama underground, formacions emergents i també entre propostes amb un cert estatus de “projecte consolidat”. La coordinació general, la programació i la producció tècnica de la secció off són assumides per la Casa de la Música de Manresa, mentre que la Fundació Fira Mediterrània contribueix al finançament del projecte i a la seva difusió. Des de les dues organitzacions es treballa també en el vessant de la internacionalització i molt especialment en l’objectiu de generar mercat.
El 28 de maig s’informarà als artistes seleccionats de quina serà la programació de l’off i el 4 de juny es farà pública als webs de la Casa de la Música i de la Fira Mediterrània.
La trajectòria de l’OFF manresà
En la primera edició de l’any 2010 l’Estepa mediterrània va aplegar les actuacions de Els Trons, Selectors Badabadoc, Bikimel, Miku, Txarly Brown, L’Aparador, Balkatalan Experience, La Bundu Band, DJ Merey, Tarannà i Obrint Pas.
La segona edició del 2011, molt més oberta cap a altres països, va comptar amb les actuacions dels grups internacionals Irie Révoltés (Alemanya), DJ Kayalik amb Papet J de Massilia Sound System i Jack of Heart (França) i Walter Daniels (EUA) amb el trio andalús Guadalupe Plata. També es va presentar el nou disc del cantant xativí Feliu Ventura, se celebrà el ja clàssic Aplec Modernista de la Mediterrània amb els Selectors Badabadoc i es van obrir les portes al públic general i als programadors especialitzats a projectes de caire local, comarcal i nacional com E-Bastards, Les Absentes, Assabè i Filippo Landini.

Convocat el V Concurs Sons de la Mediterrània

La 15ª Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia i el Grup editorial Enderrock convoquen el cinquè Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat als grups o solistes que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals. Es prioritzaran les propostes que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel de la Mediterrània, especialment les que provinguin d’artistes emergents. Per primera vegada en el concurs, els grups podran penjar directament la seva música, a més de fotos i informació relativa a la seva proposta artística, a www.concurssons.cat. La recepció de propostes es tancarà el 31 de maig de 2011.
Els grups o solistes que hi participin hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions. Els participants hauran de fer constar el nom de tots els components, una breu història del grup, les lletres de les cançons presentades, correu electrònic i telèfon de contacte, una foto recent i el nom de l’autor de les peces. La convocatòria no va adreçada als grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent.
El jurat del concurs està integrat per membres de la revista Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, la Fira Mediterrània de Manresa i el Festacarrer d’Ondara (País Valencià), iCat fm i el programa La Sonora (TVC). D’entre totes les propostes rebudes, ells seran els encarregats d’escollir als quatre grups que passaran a la fase final.
La final, a la 15a Fira Mediterrània de Manresa
La final del concurs se celebrarà a Manresa tot coincidint amb la 15a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, del 8 a l’11 de novembre. Les formacions participants a la final apareixeran per primer cop en el catàleg professional, programa i web de la Fira. El veredicte final del jurat serà anunciat durant la mateixa Fira Mediterrània.
El grup guanyador obtindrà una campanya de publicitat valorada en 3.000 € a la revista Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat fm, la gravació d’un disc i la signatura d’un contracte discogràfic, la promoció a la revista Sons de la Mediterrània, i una gira de cinc actuacions que inclourà, durant l’any 2013, el festival Tradicionàrius, la 16a Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc, el Dansàneu / Escola de Dansa i Música d’Esterri d’Àneu 2013 i l’Escola de la Festa de Llívia 2013. Les actuacions resultants del premi seran remunerades amb les despeses de desplaçament i el backline.
El guanyador de l’edició 2011 del Concurs Sons va ser el grup Riu, una formació del Baix Llobregat que combina el repertori d’arrel català amb estructures de la música celta; els barcelonins Tazzuff van guanyar l’edició 2010, amb el seu folk proper a altres gèneres com el jazz, el flamenc i la rumba, d’aire innovador i experimental, el quartet Amansalva, amb músics catalans, valencians i balears, va guanyar l’edició 2009 amb el seu repertori tradicional d’arreu dels Països Catalans, i els mallorquins Grollers de Sa Factoria es van emportar el guardó al 2008 amb la seva barreja desacomplexada d’instruments tradicionals i moderns, i cançons populars amb esbojarrades composicions pròpies.
Els grups poden presentar les propostes al web www.concurssons.cat
Calicanto (Itàlia): Mosaico


Ginesa Ortega (Catalunya)


Cia Passabarret (Catalunya): Taller de circ La Berta.


Banda de Xeremies Ciutat de Palma (Illes Balears)


Espai Gastronòmic. Ganxets, grallers del Baix Camp (Catalunya)


Gog i Magog (Catalunya): Drac Weigand


La Fanfara Lui Craciun (Romania)

14a edició Fira Mediterrània a Manresa del 3 al 6 de novembre de 2011


Perejaume inaugura la 14a Fira Mediterrània de Manresa amb l’espectacle “Ballar la Veu”

 Manresa acollirà la Fira del 3 al 6 de novembre amb un programa que presenta creadors de 121 companyies i 270 activitats

 938 professionals acreditats al Mediterrània Professional Meeting (MPM)

 

més informació als webs de la fira :

www.firamediterrania.cat
www.facebook.com/firamediterraniamanresa
www.myspace.com/firamediterraniamanresa


Artistes per a la 14ª Fira Mediterrània de Manresa

Els artistes i distribuïdors interessats a presentar propostes per a la catorzena edició de la Fira Mediterrània de Manresa poden fer-ho fins al proper 18 de març. En la passada convocatòria 1.116 professionals pertanyents a 693 entitats contractants procedents de 24 països diferents van assistir a aquest mercat dels espectacles amb l’accent de l’arrel mediterrània, en el qual es van programar 259 activitats i 145 formacions artístiques diferents.


La tretzena edició novembre de 2010

 

>> Tota la progamació al web oficial de la Fira Mediterrania


 
20 x Gato” és un concert homenatge a Gato Pérez,
coincidint amb el 20è aniversari de la mort d’aquest gran artista - Grup: Sabor de Gràcia
Ember creació coreogràfica del ballarí turc Ziya Azazi
Carilló - Companyia del Tal

Espectacles de carrer - Circumloqui

Espais gastronòmics

Imatges de l'espectacle inaugural de la fira Mediterrania 2010
Belmonte - Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa - Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi

Comença la fira Mediterrània 2010 a Manresa per els més menuts, la Companyia de Comediants La Baldufa ha arrencat les rialles dels nens i nenes al teatre els Carlins, altres ha jugat a la Plana de l'Om amb els jocs de la companyia Guixot de 8 .

 

Gelabert-Azzopardi inaugura demà amb “Belmonte”
la 13a Fira Mediterrània de Manresa

Dijous 4, a partir de les 18:30, tindrà lloc una passejada comunitària i artística per inaugurar les exposicions de la Fira Mediterrània de Manresa. Enguany, l’Always Drinking Marching Band serà la banda fresca i suggerent que ens portarà d’espai en espai, des de la plana de l’Om fins al Kursaal.


Posteriorment, a les 20 hores, Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi donaran el tret de sortida de la 13a edició amb l’espectacle inaugural Belmonte al Teatre Kurssal. L’espectacle comptarà amb la música en directe de la Banda Municipal de Barcelona.ELS ABONAMENTS I TOTES LES ENTRADES DE LA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA,
A LA VENDA A PARTIR DEL DIMARTS 5 D’OCTUBRE

La 13ª Fira Mediterrània de Manresa posa a la venda totes les entrades dels seus espectacles, inclosos els abonaments, a partir del proper dimarts 5 d’octubre. Fins al 31 d’octubre totes les localitats gaudeixen d’un 20 % de descompte. És el primer any que el certamen anticipa la venda fins a un mes abans del seu inici.

Els sistemes de venda són:
Per telèfon - 938 723 636
Per Internet - www.firamediterrania.cat
A les taquilles del Teatre Kursaal de Manresa

Les entrades de la secció OFF també es vendran a través de:
www.casadelamusica.cat/manresa
www.stroika.cat

 

 
La 13ª Fira Mediterrània presenta les Jornades Professionals
 

 

Algunes imatges de la fira 2009:
Espectàcle de cloendà
Els Monts
PerkImBa Cia
Pep Gimeno 'Botifarra' i la Rondalla
DYNAMOGèNE - Théâtre de rue
Los Titiriteros de Binéfar
Cavalls de Menorca
Els Grollers de Sa Factoria
Fanfaraï
Imatgeria, exposicions, gastronomia , activitats ...
Merci Bien
Motus
Jerez Texas
Tavernícoles
Le Bus Rouge
Activitats a la llotja Professional

Tast d'alguns artistes participants a la fira (espectacles no vinculants)

12a FIRA MEDITERRÀNIA.

106 espectacles en una trentena d'espais

Dies 5, 6, 7 i 8 de novembre de 2009.
Més informació a l web oficial de la Fira: http://www.tradifiramanresa.com
Programa de la Fira (pdf)
Última hora :

+ informació al web de la fira

 
Viatges Martí ( Agència oficial per reserves d'allotjament de la Fira 2009 )
 
Imatges de la mediterrània 2008:
 
Premis mediterrània
 
Enllaç a la web oficial de la fira
 
Edicions anteriors a www.GuiaManresa.com :
Imatges, vídeos Mediterrania 2010
Imatges, vídeos Mediterrania 2009
Imatges, vídeos Mediterrania 2008
Imatges, vídeos Mediterrania 2007
Imatges, vídeos Mediterrania 2006
Imatges, vídeos Mediterrania 2005
Imatges, vídeos Mediterrania 2004
 
Viatges Martí ( Agència oficial per reserves d'allotjament de la Fira 2009 )
Gastronomia - Restaurants
Hotels - Hostals i d'altres
Mapa de Manresa (Google Maps)
L'agenda de la Catalunya Central
Parquings
Coordinadora de Fires de les Arts Escèniques de l'Estat Espanyol (altres fires)
 
 
Xarxa Teatre
A Filetta
Kolectif Istambul
El Pont d'Arcalís
23arts.com
Drom
 
     
 
 


 
Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga , 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) -- E_ mail : guia@guiamanresa.cat
GuiaManresa.cat
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2024 - (tots els drets reservats) - Condicions'dùs - Avís legal
www.guiamanresa.cat / / www.guiamanresa.com / www.guiamanresa.net