RECEPTES DE de bunyols


 
A causa de la Covid-19 poden haver canviat
horaris i servei
s
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquestes receptes tenen més de cinquanta anys ( per allà els anys 60) l'argot i els ingredients també son de l'època, els podeu adaptar als ingredients d'avui dia.

De bunyols se’n poden fer de moltes maneres : de bacallà, de pollastre etc...

Normalment es fan així : Es posa una certa quantitat de farina bona de blat en una cassoleta o en un plat, es desfà amb aigua o gasosa i s’hi tira un polset de sal si son per tall o sucre si son per postres, i es pasta un ratet. Si  afegeix una clara d'ou, si posa trossets de cervell o qualsevol altre tall o bé un plàtan, poma , etc,, ( segons si son per tall o per pollastre), es deixa reposar un parell d'hores. Després en una paella petita amb força oli bullent es fan els bunyols si pot posar un polset de magnèsia per fer-los bombats. Una vegada fets es posen a escórrer damunt d'un paper d'estrassa o secant per tal d’absorbir l'oli. Si son postres s’espolsen amb sucre. També es poden fer amb llet, son més bons però no pugen.


UNS BUNYOLS DE POSTRE :

Farina desfeta amb llet, un raget d'anís o moscatell una clara d'ou muntada. fer els bunyols. també sucre i un pols del mateix per damunt,

Per fer er bunyols de quaresma : farina, llevat de pa, pell de llimona ratllada, sucre, ous , llet , anis o moscatell.


BORREGOS DE SANTA TERESA (POSTRE) :

Borregos secs. en un plat es deixata un ou i en un altre s'hi posa llet. Els borregos es suquen primer a la llet, seguidament a l'ou i es fregeixen, millor amb el mateix oli, meitat mantega. Després s'espolsen amb sucre i es serveixen.

BUNYOLS DE CERVESA (POSTRE):

Es posa 300 grams de farina i es desfà amb una cervesa petita. S'hi posa 3 rovells d'ou i 3 plàtans fets a miquetes, una mica de sal i les clares dels ous muntades. Quan l'oli bull es fan els bunyols i per damunt s'hi tira una mica de mel en lloc de sucre. Són riquíssims.


BUNYOLS DE POMA (POSTRE):

Tallets de poma posats a estovar amb rom o conyac i sucre, una bona estona. Fer la pasta amb farina , llet i ou.


BUNYOLS DE CERVELL (TALL) :

Es desfàn 4 cullerades de farina amb aigua,s'hi posa un cervell fregit a miquetes, una mica de sa i un clara d'ou muntada. Es deixa reposar i després es fan els bunyols


BUNYOLS DE BACALLÀ (TALL) :

El bacallà a miquetes es posa en remull, al treure l'aigua s'escorre bé. Es fa una pasta de farina desfeta amb aigua, espesseta, s'hi afegeix 2 grans d'all i julivert, ben menut, una iema d'ou, el bacallà, un pols de sal i una mica de raspadura de llimona. A l’anar a fer els bunyols s'hi afegeix la clara muntada.


 


     
 
 


 
Guia de Manresa - Passsatge Vilaseca Garriga , 08241, Manresa (Bages , Catalunya ) -- E_ mail : guia@guiamanresa.cat
GuiaManresa.cat
   
Directe a :
Copyright © 2000 - 2024 - (tots els drets reservats) - Condicions'dùs - Avís legal
www.guiamanresa.cat / / www.guiamanresa.com / www.guiamanresa.net