MEDITERRÀNIA 2015 – CULTURA POPULAR I MÚSIQUES DEL MÓN

MEDITERRÀNIA 2015 – CULTURA POPULAR I MÚSIQUES DEL MÓN

Manresa del 15 al 18 d’octubre

fira-mediterrania-2015

Imatges de la Fira 2015 i d’anteriors edicions

fotos_mediterrània_2015

La Fira Mediterrània de Manresa inaugurarà amb In Somni,
una trobada entre el hip-hop i la música de cobla.

Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona,
Kulbik Dance Company i DJ Mario Nieto
 mediterrània_2015_in_somni mediterrània_2015_in_somni_2

Manresa, 29 de setembre · L’espectacle inaugural de la Fira Mediterrània serà tota una declaració de principis. Amb aquesta trobada aparentment impossible entre hip-hop i música de cobla la Fira mostra l’aproximació entre cultura tradicional i cultura urbana. In Somni és una aliança entre la companyia de dansa urbana Kulbik i la Cobla Sant Jordi. El projecte va néixer durant la Fira de l’any passat com un laboratori. Un any després, la Fira presenta l’espectacle en coproducció amb el Mercat de les Flors de Barcelona, que també inaugura temporada amb aquesta proposta.
La resta de la jornada inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa es completarà amb un espectacle de circ modernista de gran format a càrrec de la companyia belga Le P’tit Bras, que presenta L’Odeur de la Sciure a la Plaça Major, i la final del Concurs Sons de la Mediterrània que tindrà lloc a la Taverna Estrella Damm.
Abans de l’espectacle inaugural, Màrius Serra oferirà el seu Pregó poliglot sota el paraigua d’una única llengua, una tercera part del  Pregons, el projecte singular d’enguany a la Fira Mediterrània, amb el qual el certamen manresà reivindica la potència i la vigència de la cultura popular en totes les seves formes. El periodista i escriptor oferirà una actuació única, personal i intransferible de 15 minuts. Dissabte 17 serà el torn del músic i director d’escena Xavier Albertí, que comptarà amb Wanda Pitrowska, directora d’orquestra polonesa; i la cuinera Carme Ruscalleda oferirà un Pregó de forquilla i tovalló, que es podrà veure a la Plaça Major de Manresa el diumenge 18 d’octubre.
IN SOMNI – Sinopsi
El Danny Jan no pot dormir. Està esgotat, però el cap li va a mil, enllaçant loops pel seu compte, donant voltes i voltes, com fan els plats sota els seus dits a les noctàmbules sessions interminables. Entreobre els ulls i distingeix en la penombra la col·lecció de ninotets encaixats entre centenars de discs ratllats de tantscratching. Un que toca el flabiol sembla fer-li l’ullet des del prestatge. Tot es confon. Els plats giren i giren projectats a les retines fins que, hipnotitzat per l’espiral, el Danny Jan cau en un son profund.
In Somni és un espectacle que es serveix de l’imaginari oníric per tal de recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posta en escena dinàmica i versàtil on l’ampli ventall de possibilitats de la dansa urbana i contemporània deixaran l’espectador bocabadat. Dj Mario Nieto, la Cobla Sant Jordi i Kulbik Dance troben un espai comú per les seves diverses disciplines artístiques capturant l’atenció de l’espectador, que es trobarà immers al món dels somnis, on fins allò més inversemblant encaixa perfectament.
Autoria Kulbik Dance Company, Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Dj Mario Nieto
Direcció i coreografia Kanga Valls
Assessorament musical i ajudant de direcció Pep Moliner
Intèrprets
Ballarins Kanga Valls, Isaac Suárez, Christian Pérez, Manel Cabeza, Sergi Orduña, Susanna Ayllón
DJ Mario Nieto
Músics
Flabiol i tamborí Xavier Torrent
Tibles Ivan Alcazo i Oriol Gibert
Tenores Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez
Trompetes Sergi Marquillas i Timi Rodríguez
Trombó Isi López
Fiscorns Pep Moliner i Miquel Àngel López
Contrabaix Joan Druguet
Música Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Dj Mario Nieto
Responsable tècnic Claudi Palomino
Producció Núria Botellé Rebull
Comunicació Jéssica Fernández

Coproducció Ajuntament de Barcelona, Mercat de Les Flors, Fira Mediterrània de Manresa